Kærlighed, død og forvandling

Kærlighed, død og forvandling – 8/11 2018

Nye værker – og værker, som du havde glemt var gode; det er vel den bedste overraskelse? Vi spiller et helt nyt værk, som Anders Koppel har skrevet ikke bare til sig selv, men også til sit elskede Hammondorgel. Orglet har fulgt ham siden 1969, både i Savage Rose og i Bazaar, og koncerten er i høj grad en kærlighedserklæring til instrumentet.

Det samme er Hindemiths dybt rørende Trauermusik, skrevet til en mindehøj­tidelighed for den engelske konge og med komponisten selv på bratsch. Ved denne koncert er det symfoniorkestrets fremragende solobratschist, Luminita Marin, der er solist.

Hindemiths Symfoniske Metamorfoser har en helt anden karakter; den skæmter, bider og længes efter den gamle verden.

Endelig giver Hans Abrahamsen os sin helt egen version af Debussys elskede værk fra børneværelset, Children’s Corner.

Det er kærlighed, død og forvandling – alt sammen i løbet af en enkelt koncert.

Komponist og organist Anders Koppel (Danmark) er i sjælden grad en komponist af sin tid. Med det ene ben solidt plantet i den klassiske europæiske musiktradition og det andet ben i verdensmusikken og den rytmiske musik kan Anders Koppels virke som komponist ses som ét langt vedvarende arbejde med at forene disse kulturer i et nutidigt tonesprog. Det har resulteret i en lang række originale værker, der alle er præget af en særlig evne til at kommunikere følelser og energi stærkt og ligetil mellem musikere og publikum.

Dirigent Mateuz Moleda (Tyskland) studerede klaver ved Hochschule für Musik, Theater und Medien ved Arie Vardi. Moleda er uden tvivl en af de mest interessant og særprægede personligheder når det gælder den yngre generationer af dirigenter. Siden hans første koncerter i en alder af 19 år, fortsætter han med at overraske publikum såvel som anmeldere med en yderst moden tolkning af musik og programforståelse. Han arbejder yderst intenst med såvel det musikalske værk som med værkets komponist, hvilket gør det muligt for ham at opnå en fascinerende forståelse og fortolkning af adskillige musikalske genre.

———
Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19 er der
koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i
Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere
på www.asov.dk


Medvirkende:
Mateusz Moleda, dirigent
Anders Koppel, Hammondorgel
Luminita Marin, bratsch
Aarhus Symfoniorkester

Værker:
P. Hindemith: Trauermusik
P. Hindemith: Symfoniske Metamorfoser
A. Koppel: Koncert for Hammondorgel og orkester (uropførelse)
C. Debussy, arr. H. Abrahamsen:
Children’s Corner

Billetter:
105-290 kr. 
www.billetlugen.dk

Tid og sted:
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
Torsdag den 8. november kl. 19.30