Flavio

Har du også altid haft lyst til at heppe på heltinden og buhe af skurken, når du går til opera? Så har du chancen nu! Aarhus Symfoniske Orgelfestival opfører i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Händels opera Flavio ligesom den blev opført på Händels tid … næsten! Det betyder, at forestillingen ser ud, som den gjorde dengang – og at tilskuerne bliver opfordret til at opføre sig præcist så løssluppent, som de gjorde dengang.

Flavio er et højspændt drama med jalousi, mord og alt det, der får publikum ud på kanten af stolene. Rollerne i operaen bliver sunget af sangstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium, og musikerne er også konservatoriestuderende. Orglet indgår som en del af orkestret – og ikke mindst som soloinstrument i musikken mellem de tre akter, hvor der bliver spillet to orgelkoncerter.

Dirigenten Søren Kinch Hansen (Danmark) har været ansat som docent ved konservatoriet siden 1996. Har bl.a. været dirigent for Den Jyske Opera og Radiokoret, ligesom har har været Artistic Director for Pro Coro, Canada (1992-94). Han har dirigeret flere operaer af bl.a. Per Nørgård, Niels Rosing-Schou og Niels Marthinsen samt Erik Norbys ballet “Legs of fire” på Det Kgl. Teater (1997/98). De seneste 12 år har han været fast dirigent for Vokalensemblet GAIA og Århus Sinfonietta. Begge ensembler betoner den sjældent hørte eller den nye og nyere musik. Han har indspillet en CD med musik af Per Nørgård og Poul Ruders med Århus Sinfonietta.


Medvirkende:
Dirigent: Søren Kinch Hansen

Solister og sangstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium

Orkester: Orkesterstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium

Værk:
Georg Friedrich Händel: Flavio

Billetter:
100 kroner plus gebyr – 75 kr. for studerende/pensionister

Købes her

Tid og sted:
Helsingør Theater, Den Gamle By, Aarhus
Lørdag den 10. november kl. 15 og 19.30