Kammerkoncert: Baroque for lovers

Samarbejdet mellem orgelsolisten, professor Ulrik Spang-Hanssen og Randers Kammerorkester under ledelse af David Riddell er efterhånden af lidt ældre dato og har resulteret i en række anmelderroste cd’er med musik af Händel og Haydn.

Ingen af parterne havde lyst til at standse samarbejde her, og i deres søgen efter nye jagtmarker faldt blikket på den blinde engelske barokkomponist John Stanley. Han samarbejdede med Händel og overtog også efter ham, og det viste sig hurtigt, at der her var tale om alt for lidt hørte værker af bedste kvalitet.

Det, vi især skal høre ved denne koncert, stammer fra Stanleys op. 2, og er egentlig såkaldte ‘concerti grossi’, som blev så populære i samtiden, er de også udkom i en version som orgelkoncerter, som vi skal høre her. Randers Kammerorkester og Spang-Hanssen har netop været i studiet og har indspillet dem til snarlig udgivelse.


Organist Ulrik Spang-Hanssen (Danmark) er professor i orgel ved Det Jyske Musikkonservatorium. Med mere end 30 cd’er i eget navn har han manifesteret sig som en af Danmarks allerstørste orgelsolister. Hans vidtfavnende talent har begejstret et stort publikum over hele verden – både som klassisk organist, men også som jazz-musiker. Som orgelprofessor har han været en af de hovedansvarlige for projektet om opførelsen af det nye symfoniske koncertsalsorgel i Musikhuset.

Dirigent David Riddell (Skotland) er kunstnerisk leder og chefdirigent for Randers Kammerorkester. Han har studeret musik på University of St Andrews og The University of Edinburgh samt direktion på Guildhall School of Music and Drama i London. I dag er David Riddell bosiddende i Danmark, hvor han er musikchef for Randers Kammerorkester samt kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera. Han er en hyppig gæstedirigent for de fleste danske orkestre og har dirigeret talrige operaproduktioner på Den jyske Opera og Aarhus Sommeropera. Riddell er endvidere aktiv som komponist og arrangør og har undervist på The University of St Andrews, Guildhall School of Music, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.


Medvirkende:
Ulrik Spang-Hanssen, orgel
David Riddell, dirigent
Randers Kammerorkester

Værker:
Program følger

Billetter:
100 kr.
www.billetlugen.dk samt ved indgangen

Tid og sted:
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
Lørdag den 10. november 2018 kl. 16.00