Bernstein og hans symfoniske salmer


Organist Kristian Krogsøe (Danmark) blev som 24-årig udnævnt domorganist ved Danmarks største kirkeorgel i Aarhus Domkirke. Han er uddannet i Berlin og ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han nu underviser i orgel. Som solist med orkester har han bl.a. optrådt på Berliner Staatsoper med dirigent Daniel Barenboim og ikke mindst med Aarhus Symfoniorkester på det nye symfoniske orgel i Musikhuset. Hans debut-cd med Maurice Duruflés samlede orgelværker har høstet stor international anerkendelse og har modtaget den tyske kritikerpris Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Krogsøe er en af Danmarks mest efterspurgte koncertorganister og er som sådan virksom i ind- og udland.

Slagtøjsspiller Henrik Larsen (Danmark) er leder af slagtøjsuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Som lærer har han desuden holdt masterclasses verden over. Han favner bredt som solist og kammermusiker, og repertoiret spænder fra den klassiske musik over moderne og eksperimenterende musik til musikteater. Som ensemblemusiker har han gennem de sidste 10 år været med til at opbygge en række faste ensembler, der i blandt Voz Nueva (guitar, sang og slagtøj) og Duo KAPOW! (saxofon og slagtøj), der begge har vundet priser ved DR’s kammermusikkonkurrence, og som begge er cd-aktuelle i den kommende tid.

Harpist Mette Nielsen (Danmark) begyndte som 16-årig at modtage undervisning i harpe, og kom senere ind på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og senere på Indiana University, Bloomington, USA hos Susann McDonald. Tog diplomeksamen og blev derefter optaget på solistklassen i Århus, men fortsatte sine solistår i Bloomington. Fik efter endt uddannelse et års kontrakt i Radio Underholdningsorkester og derefter blev det til assistentjobs i alle landsdelsorkestrene, Det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret. Nielsen blev ansat i Aalborg Symfoniorkester i 2002, og har også været med siden oprettelsen af Århus Sinfonietta og dermed spillet meget ny kompositionsmusik. Optræder stadig solist med bl.a. Århus Sinfonietta, Randers Kammerorkester, Sundsvall Kammerorkester og Ålborg Symfoniorkester.

Korleder Anders Gaden (Danmark) er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som organist og kantor. Han færdiggjorde sin uddannelse i 1995. Gaden har studeret korledelse hos Søren Birch, Alice Granum og Erling Kullberg. Han har optrådt ved talrige kirkekoncerter, både som dirigent, orgelsolist og akkompagnatør. Gennem sit mangeårige virke som formand for Dansk Amatørkor Unions musikudvalg har Gaden været med til at videreuddanne kordirigenter, både som arrangør af kurser og som instruktør på dirigentkurser.


Medvirkende:
Kristian Krogsøe, orgel
Henrik Larsen, slagtøj
Mette Nielsen, harpe
Det ny kammerkor
Anders Gaden, korleder

Værker:
Leonard Bernstein: Chichester Psalms

Billetter:
50 kr.
Købes ved indgangen

Tid og sted:
Helligåndskirken, Aarhus
Søndag den 18. november 2018 kl. 15