Orgelkoncert med Thomas Lennartz

Festivalkoncert med tysk professor.

Det er ikke hvert år, der er festival i Mariager kirke. Nærmere bestemt er det hvert andet år.

Da Mariager kirke i 2010 indviede sit store 46 stemmers Bernard Aubertin-orgel fik også musikhuset i Aarhus nyt orgel. Det blev ligeledes til 46 stemmer, men i en helt anden stil. Ved den lejlighed påbegyndte nogle organister et samarbejde, der resulterede i Aarhus Symfoniske Orgelfestival. Nok er Mariager ikke Aarhus, men i forbindelse med festivalen placeres der også orgelkoncerter udenfor Aarhus.

Søndag d. 11. november kl. 16.00 er der således festivalkoncert med fint besøg fra en af Europas vigtigste musikbyer: Leipzig. Thomas Lennartz er professor i orgel og improvisation, og han spiller i Mariager kirke et program udelukkende med tyske komponister, hvoraf en del af dem har haft deres virke omkring Leipzig.

Umiddelbart skulle man tro, at hvis man er professor i byen, hvor Johann Sebastian Bach havde sit virke, at koncertprogrammet ville indeholde en hel del orgelmusik af den gamle mester.

Når Thomas Lennartz spiller i Mariager kirke er programmet imidlertid renset for Bach og Mendelssohn. Til gengæld er der spændende musik af lidt mindre kendte komponister.

Nogler af disse har haft deres virke i og omkring Leipzig.

Programmet består udelukkende af tysk musik og programmet veksler mellem frie værker og koralbundne værker.

Koncerten er en del af Aarhus Symfoniske Orgelfestival.

Organist Thomas Lennartz (Tyskland) studerede kirkemusik og orgel i Hannover, Köln og Leipzig, og bestod i 1999 i A-eksamen og i 2002 koncerteksamen indenfor fortolkning. I 2001/2002 tog Lennartz lektioner i orgel-improvisation på Conservatoire de Paris. Han tog også masterclasses med Daniel Roth, Wolfgang Seifen, Pierre Pincemaille, Olivier Latry og Ton Koopman. Efter endt uddannelse blev Lennartz i 2003 kantor i bispedømmet Mainz i basilikaen St. Martin, Bingen. Siden september 2014 har Lennartz været professor i orgel improvisation og liturgisk orgel ved på universitetet for musik og teater “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig og ligeledes direktør for det lokale kirkemusikinstitut.


Medvirkende:
Thomas Lennartz

Værker:
Carl Piutti: Festival-Hymnus
Flor Peeters: Partita on the song of Mary “Lieve Vrouwe van de Kempen”
Dietrich Buxtehude: Præludium, fuga og ciacona i C-dur 
Markus Karas: Variations on the choral “Jesu dulcis memoria“
Georg Muffat: Toccata tertia
Jan Janca: Variations on “Help, Lord of my life“
Johann Gottfried Müthel: Fantasia i F
Bert Matter: Fantasia on “God I shall not leave“
Gustav Merkel: Ouverture i C fra Sonate nr. 3 c-mol

Billetter:
50 kr. – købes ved indgangen

Tid og sted:
Mariager Kirke
Søndag den 11. november kl. 16