15/11 2024 Hans-Ola Ericcson i Sct. Pauls Kirke

Hans-Ola Ericsson er født i Stockholm i 1958. Han er en anerkendt organist med hundredvis af koncerter bag sig. Samtidig er han en særdeles anerkendt pædagog ved flere institutioner og en dristig komponist af samtidsmusik.

Kendt for sine gengivelser af musik så forskelligartet som Olivier Messiaen og John Cage, strækker hans fortolkningsrække sig mellem György Ligety og den allestedsnærværende Johann Sebastian Bach såvel som mange flere. Blandt repertoirets kronjuveler er Messiaens samlede værker og en nyligt afsluttet serie af Bach i kammermusik- og orgelsammenhæng.

I tidernes morgen var Hans-Ola Ericsson den grundpille, som den indflydelsesrige koncertorganistuddannelse i Piteå i Sverige blev bygget på.
Her blev han i 1989 udnævnt til professor, I 2011 flyttede han til Montreal i Canada. I dag er han formand for kirkemusik såvel som universitetsorganist ved det prestigefyldte McGill University.

Under sit virke i Piteå var Hans-Ola Ericsson medvirkende til at lede Övertorneå-, Norrfjärden- og Acusticum-projekterne videre og for altid at sætte aftryk på orgelverdenen og den nordlige Botniske region.

Hans-Ola Ericsson har været en aktiv komponist siden begyndelsen af 1980’erne; og er især kendt for ”Melodien til Minde om en fortabt Ven” som hyldest til en afdød ven. Fra 2000 og frem var der en bølge af kompositorisk kreativitet, der gav værker som orgelmessen ”The Four Beast’s Amen”, kirkeoperaen ”Song of Songs” samt adskillige bestillinger.
I sin karriere har han uropført en lang række nyskrevne kompositioner.

PROGRAM
Program følger

TID OG STED
Fredag 15. november 2024 kl. 17.00
Sct. Pauls Kirke
Sct. Pauls Kirkeplads 1
8000 Aarhus

MEDVIRKENDE
Hans-Ola Ericsson

BILLETTER
Information følger