16/11 2024 Bestyrelsen spiller op i Vor Frue Kirke

Få en orgeloplevelse ud over det sædvanlige og kom helt tæt på organisterne bag festivalen.

Til denne koncert kan du høre selve Aarhus Symfoniske Orgelfestival – eller i hvert fald nogle af de musikalske drivkræfter bag festivalen. Organister fra festivalens bestyrelse spiller nemlig koncert sammen.

Koncerten spilles i Vor Frue Kirke

OM SOLISTERNE:

Anders Gaden har været organist i mere end 25 år ved Helligåndskirken i Aarhus. Han er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium i 1995 og har deltaget i mesterkurser hos prof. Anders Bondemann, prof. Mikael Radulescu, Nigel Allcoat med flere. Anders Gaden har 20 års erfaring som underviser i orgel og korledelse ved Vestervig Kirkemusikskole og er en flittig koncertudøver både på orgelet og som dirigent for Det Ny Kammerkor.

Kristian Krogsøe er domorganist ved Aarhus Domkirke og lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han er uddannet fra DJM med kirkemusikalsk diplomeksamen i 2006 som elev af prof. Ulrik Spang-Hanssen og Christian Præstholm. I foråret 2009 afsluttede han med karakteren “summa cum laude” 3 års studier i solistklassen på Universität der Künste i Berlin som elev af prof. Leo van Doeselaar og Erwin Wiersinga. Desuden studier i improvisation ved Dirk Elsemann. I 2007 havde han sin officielle debut – ligeledes i Berliner Dom – og har siden givet koncerter i bl.a. England, Schweiz, Israel, Skotland, Irland og Holland – og i Berlin som orgelsolist på Berliner Staatsoper i Busonis “Doktor Faust” med Berliner Staatskapelle under ledelse af Daniel Barenboim.

Ulrik Spang-Hanssen er professor i orgel på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han begyndte sin virksomhed som organist ved Sct. Pauls Kirke i Hadsten, men slog efter en årrække ved Vor Frue Kirke i Assens ind på en undervisningskarriere. Han har haft en omfattende koncertvirksomhed på flere kontinenter, har indspillet mere end 60 CD’er og ofte været solist med symfoniorkestre. Med en kritikerberømmet indspilning af Diderik Buxtehudes samlede orgelværker slog han i begyndelsen af 90’erne sit navn fast internationalt og har senest vakt opmærksomhed med sin udgave af Händels samlede orgelkoncerter i samarbejde med Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell. Ved siden af sine koncert- og undervisningsaktiviteter er han en ivrig jazzmusiker og forfatter, der også i disse egenskaber har publiceret flittigt.

Vibeke Astner er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist/kantor ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium, København. Efterfølgende har hun specialiseret sig i Olivier Messiaens orgelværker hos professor Almut Rössler, der har uropført flere af komponistens værker. Astner har optrådt som solist i England, Irland, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Tyskland, Frankrig og Danmark. Hun har ligeledes en meget omfattende koncert-virksomhed som kammermusiker samt flere optrædener i dansk radio og tv.

PROGRAM
Information følger

TID OG STED
Lørdag 16. november 2024 kl. 15.00
Frue Kirkeplads 3
8000 Aarhus C

MEDVIRKENDE
Anders Gaden, Kristian Krogsøe, Ulrik Spang-Hanssen og Vibeke Astner

BILLETTER
Information følger