12/11 2022: Isabelle Demers

Nyd din lørdag aften i selskab med en af denne generations fremmeste orgelsolister.

Canadiske Isabelle Demers, der er orgellærer ved det traditionsrige McGill University i Montreal, har de seneste 10 år markeret sig som en af sin generations fremmeste orgelsolister. Gennem succesfulde koncertoptrædener i bl.a. Elbphilharmonie i Hamburg, Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, Den forbudte bys koncertsal i Beijing, Kina, Westminster Abbey og St Paul’s Cathedral i London og på velrenommerede orgelfestivaller i bl.a. Toulouse og Stockholm har Isabelle Demers manifesteret sig som en bemærkelsesværdig kunstner, der både klangligt og teknisk udnytter orglets orkestrale potentiale til dets maksimum. 

 

Disse træk afspejler også det program, som Demers har sammensat til sin koncert på orglet i Aarhus Domkirke, der med 96 registre er Danmarks største orgel. Den fransk-symfoniske tradition er omdrejningspunktet i koncerten, der desuden byder på “klassikere” fra det 20. århundrede af østrigske Anton Heiller og amerikanske William Albright, inden et virtuost festfyrværkeri i form af Demers egen bearbejdelse af uddrag af Igor Stravinskijs legendariske balletmusik “Petrusjka” afrunder koncerten.

OM SOLISTEN
Isabelle Demers (Canada) kom allerede som 11-årig ind på Conservatoire de musique de Montréal som pianist, men besluttede sig som 16-årig at studere orgel i stedet. Hun har vundet mange priser, både i Canada og i udlandet. Hendes virtuose teknikker og det faktum at hun spiller alle sine koncerter fra hukommelsen sætter hende i en liga for sig. Til daglig fungerer hun som orgelprofessor ved McGill University i Montreal.

PROGRAM
Johann Sebastian Bach: Sinfonia fra kantata 146 (transkriberet af Marcel Dupré)
William Albright: Ragtime Lullaby & Shimmy (fra Flights of Fancy)
Anton Heiller: Tanz Toccata
César Franck: Allegretto fra Symfoni i d-mol, 2. sats (transkriberet af Calvin Hampton)
Charles-Valentin Alkan: Pedal etuder 5, 2 & 12
Igor Stravinskij: 3 satser fra Petrusjka (transkriberet af Isabelle Demers)

TID OG STED
Lørdag 12. november 2022 kl. 19.30

Aarhus Domkirke
Store Torv
8000 Aarhus C

MEDVIRKENDE
Isabelle Demers

BILLETTER
50 kr. – købes ved døren