9/11 2022: Snigpremiere: Michael Schönheit i Aarhus Domkirke

Vi byder indenfor til en aften, hvor Gewandhausorganist Michael Schönheit får lov til at stråle alene i snigpremieren på Aarhus Symfoniske Orgelfestival. BEMÆRK: Koncerten finder sted i Aarhus Domkirke.

Kærligheden til Bach er stor – både hos Michael Schönheit og de komponister, der kom efter den store barokmester. Det gælder ikke mindst Brahms og Liszt. Derfor har Schönheit alle tre komponister på programmet i Aarhus. Vi får blandt andet Liszts “Præludium og fuga over B-A-C-H”: “Orgelteknikken har her nået et højdepunkt hidtil uden sidestykke,” skrev en anmelder om stykket efter premieren.

Koncerten byder også på en spændende mulighed for at høre musik af den tyske komponist Johannes Weyrauch, hvis musik er enkel og udtryksfuld. 2022 er desuden 200-året for fødslen af ​​den franske komponist César Franck, og det fejrer Michael Schönheit ved at spille hans koral i a-mol.

OM SOLISTEN

Michael Schönheit (Tyskland) er en af Tysklands førende organister og kunne i 2011 fejre 25 års jubilæum som ’Gewandhausorganist’ i Leipzig – en af musikkens absolutte højborge takket være blandt andet Johann Sebastian Bach og Felix Mendelssohn-Bartholdy. Schönheit er en travl herre som efterspurgt solist i hele verden, professor ved konservatoriet i Nürnberg og kunstnerisk leder af Tysklands førende orgelfestival Merseburger Orgeltage. Schönheit medvirkede i starten af 2010 i indspilningen af J. S. Bachs Brandenburgkoncerter. Han har en svaghed for pianofortet og spiller selv på et John Broadwood fra 1805.

PROGRAM
César Franck (1822-1890): Koral i a-mol fra “Trois chorals pour grand orgue“
Johannes Brahms (1833-1897): Fra “Elf Choralvorspiele“ (op. 122):
“O Welt, ich muß dich lassen” (Nr. 3)
“O Gott, du frommer Gott” (Nr. 7)
“O Welt, ich muß dich lassen” (Nr. 11)
Johannes Weyrauch (1897-1977): Partita über das Michaelislied “Unüberwindlich starker Held, St. Michael”
Franz Liszt (1811-1886): Præludium og Fuga over B-A-C-H
Franz Liszt: “Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen” – Præludium for orgel efter J. S. Bachs Kantate for orgel (arr. Alexander Winterberger)
Johann Sebastian Bach: Passacaglia i c-mol (BWV 583 – Franz Liszt/Johann Gottlob Töpfer-version)

TID OG STED
Onsdag 9. november 2022 kl. 19.30
Aarhus Domkirke
Store Torv
8000 Aarhus C

MEDVIRKENDE
Michael Schönheit

BILLETTER
50 kr. – købes ved indgangen