11/11 2022: Fyraftenskoncert med Samuel Kummer

Indled weekenden med en koncert med Samuel Kummer.

Samuel Kummer er født i Stuttgart i 1968. Her studerede han på konservatoriet ved Christoph Bossert, Werner Jacob og Ludger Lohmann (som gæstede Sct. Pauls Kirke til orgelfestivalen i november 2020). Foruden et stort orgelrepertoire er Kummer kendt for sine evner som en dygtig orgelimprovisator, hvilket han i 1997 modtog en æresbevisning for. Han har studeret improvisation hos Willibald Bezler, Wolfgang Seifen og Hans Martin Corint.

Siden 1988 har Samuel Kummer givet orgelkoncerter i mange europæiske lande, Rusland, USA, Centralamerika og Japan. Han har været inviteret til at spille i de mest kendte katedraler som Versailles, Bruxelles, Riga, Köln, Regensburg og koncerthuse som Tschaikowsky Conservatory, St. Petersburg Philharmonic, Mormon Tabernacle i Salt Lake City og Tokyo (Opera City, Suntory Hall, Lilia Hall). Som solist har han spillet sammen med  Den russiske Statsfilharmoni, Dresden Staatskapelle og Dresdner Philharmonie.

Samuel Kummer er prisvinder af internationale orgelkonkurrencer. I 1996 vandt han 1. prisen ved “Concours L’Europe et L’Orgue” i Maastricht. Efter 7 år som organist og kantor ved Martinskirken i Kirchheim tiltrådte han i 2005 stillingen som organist ved Frauenkirche i Dresden. Her er han primus motor i koncertrækken “Dresden Organ Cycle”, der er et samarbejde mellem Frauenkirche, Kreuzkirche og Hofkirche i byen.

PROGRAM følger

TID OG STED
Fredag 11. november 2022 kl. 17.00
Sct. Pauls Kirke
Sct. Pauls Kirkeplads 1
8000 Aarhus

MEDVIRKENDE
Samuel Kummer

BILLETTER
50 kr. – købes ved døren