8/11 2020: 6 organister spiller ud

Få en orgeloplevelse ud over det sædvanlige, når du kan komme helt tæt på organisterne bag festivalen.

Til denne koncert kan du høre selve Aarhus Symfoniske Orgelfestival – eller i hvert fald mændene bag den. Seks organister fra festivalens bestyrelse spiller for allerførste gang en koncert sammen.

Det bliver en portrætkoncert, hvor publikum møder seks forskellige orgelkunstnere; seks forskellige temperamenter, som med hver deres indgangsvinkel præsenterer musik, der står dem nær.

Koncerten spilles på Helligåndskirkens 70-stemmers hybridorgel, og spillebordet er rullet ud i øjen- og ørehøjde med publikum. Kirkerummet giver således mulighed for at komme helt tæt på de optrædende og få en orgeloplevelse ud over det sædvanlige.

OM SOLISTERNE:

Anders Gaden fejrer i år sit 25 års jubilæum ved Helligåndskirken i Aarhus. Han er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium i 1995 og har deltaget i mesterkurser hos prof. Anders Bondemann, prof. Mikael Radulescu, Nigel Allcoat med flere. Anders Gaden har 20 års erfaring som underviser i orgel og korledelse ved Vestervig Kirkemusikskole og er en flittig koncertudøver både på orgelet og som dirigent for Det Ny Kammerkor.

Poul S. Jacobsen har siden 2005 været organist i Vor Frue Kirke i Aarhus. Han har arbejdet som organist siden sit 13. år og debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 1993. Siden da har han turneret i flere europæiske lande, uropført flere orgelværker af danske komponister, bl.a. Peter Helms og Sunleif Rasmussen, og indspillet N. O. Raasteds store sonater i 1997 for Danmarks Radio. Han har virket som dirigent for både kor og orkester og i den rolle også opført sjældent hørte værker, bl.a. kantaten “Luther på Wartburg” og “Lovsang” og “Gejstlig Ouverture” af I.P.E. Hartmann, F.L.Æ. Kunzens “Skabningens Halleluja”, men også mere traditionelle værker som nogle af de store oratorier og passioner af Bach og Händel, og han har været assistent i Aarhus Symfoniorkester ved mange anledninger.

Kristian Krogsøe er domorganist ved Aarhus Domkirke og lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han er uddannet fra DJM med kirkemusikalsk diplomeksamen i 2006 som elev af prof. Ulrik Spang-Hanssen og Christian Præstholm. I foråret 2009 afsluttede han med karakteren “summa cum laude” 3 års studier i solistklassen på Universität der Künste i Berlin som elev af prof. Leo van Doeselaar og Erwin Wiersinga. Desuden studier i improvisation ved Dirk Elsemann. I 2007 havde han sin officielle debut – ligeledes i Berliner Dom – og har siden givet koncerter i bl.a. England, Schweiz, Israel, Skotland, Irland og Holland – og i Berlin som orgelsolist på Berliner Staatsoper i Busonis “Doktor Faust” med Berliner Staatskapelle under ledelse af Daniel Barenboim.

Thomas Kristian Nielsen er kantor i Sct. Pauls Kirke siden 2001. Han er uddannet med Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København samt videregående orgeluddannelse i bl.a. Frankrig og Sverige. Endvidere er han uddannet med kandidateksamen i Kor- og Orkesterdirektion fra Nordjysk Musikkonservatorium. Han er lærer ved Løgumkloster Kirkemusikskole, og ved denne koncert vil repertoiret bestå af værker fra den nordtyske barok.

Lars Rosenlund Nørremark er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium hos domorganist Anders Riber og professor Ulrik Spang-Hanssen. Sideløbende hermed har han deltaget i en lang række mesterkurser, og han debuterede fra konservatoriets solistklasse i 2008 med højeste karakter fra Aarhus Domkirke. Lars har spillet koncerter over hele landet samt i Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, England, Norge, Grækenland og Israel. Han er desuden yderst aktiv som underviser i orgelspil og orgelkundskab og har siden 2009 været ansat på Det Jyske Musikkonservatorium samt Vestervig Kirkemusikskole. I 2017 modtog Lars “Ejnar Hansens legat for organister og dirigenter”.

Ulrik Spang-Hanssen er professor i orgel på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han begyndte sin virksomhed som organist ved Sct. Pauls Kirke i Hadsten, men slog efter en årrække ved Vor Frue Kirke i Assens ind på en undervisningskarriere. Han har haft en omfattende koncertvirksomhed på flere kontinenter, har indspillet mere end 60 CD’er og ofte været solist med symfoniorkestre. Med en kritikerberømmet indspilning af Diderik Buxtehudes samlede orgelværker slog han i begyndelsen af 90’erne sit navn fast internationalt og har senest vakt opmærksomhed med sin udgave af Händels samlede orgelkoncerter i samarbejde med Randers Kammerorkester og dirigenten David Riddell. Ved siden af sine koncert- og undervisningsaktiviteter er han en ivrig jazzmusiker og forfatter, der også i disse egenskaber har publiceret flittigt.

 

PROGRAM
Program følger

TID OG STED
Søndag 8. november 2020 kl. 20.00
Helligåndskirken
Torpevænget 1
8210 Aarhus V

MEDVIRKENDE
Anders Gaden, Poul S. Jacobsen, Kristian Krogøse, Thomas Kristian Nielsen, Lars Rosenlund Nørremark, Ulrik Spang-Hanssen

BILLETTER
Pris: 80 kr.

Information om billetsalg følger