17/11 2024 VOCES8

Der venter en aften med ren vokalmagi, når den britiske vokalgruppe VOCES8 fylder Symfonisk Sal med ren vellyd. De otte sangeres stemmer smelter sammen i perfekte harmonier, når de leverer velklingende klassiske mesterværker a cappella.

VOCES8 har siden 2005 turneret over hele verden og modtaget et hav af priser for deres indspilninger. Nu kommer de for første gang til Aarhus med et program, der strækker sig fra renæssancen og barokken til Paul Simon og Nat King Cole.

Til koncerten medvirker de to aarhusianske kor – Akademisk Kor Århus og SORA – på udvalgte numre. Koncerten er en del af Aarhus Symfoniske Orgelfestival, og derfor kan publikum også opleve organist Vibeke Astner (både solo og sammen med korene) til koncerten.

PROGRAM
G. Pierné: Prélude (op. 29 nr. 1) (orgelsolo)
Orlando Gibbons: O Clap Your Hands
Ola Gjeilo: Ubi Caritas
Jake Runestad: Let My Love Be Heard
Nat ‘King’ Cole (arr. Jim Clements): Straighten Up and Fly Right
Otis Blackwell (arr. Jim Clements): Fever
Felix Mendelssohn: Denn er hat seinen Engeln
Edward Elgar (arr. James Cameron): Lux Aeterna (Nimrod)
Johannes Brahms: Geistliches Lied (med orgel)
David Lang: Sleeper’s prayer (VOCES8 og ensembler)
J.S. Bach (arr. Ward Swingle): Bourée
Paul Simon (arr. Alexander L’Estrange): The Sound of Silence
Thomas Weelkes: As Vesta Was from Latmos Hill Descending
Orlando di Lasso: Dessus le marché d’Arras
Don McLean (arr. Jim Clements): Vincent
Marvin Hamlisch & Carole Bayer-Sager (arr. Jim Clements): Nobody Does It Better
George Gershwin (arr. Jim Clements): Slap That Bass

OM DE MEDVIRKENDE

VOCES8
VOCES8 er blevet kaldt for ”britiske a capella-ensemblers Rolls-Royce”. Ensemblet lægger stor vægt på alsidighed og en fejring af forskelligartede musikalske udtryk.

Koret turnerer over hele verden og har givet koncerter i nogle af verdens prestigefyldte koncertsale, fra Wigmore Hall til Sydney Opera House. De synger et omfattende repertoire af a cappella-koncerter og samarbejder også med førende musikere, orkestre og dirigenter. I denne sæson giver de over 100 koncerter over hele verden.

Det centrale for ensemblet er alsidighed og en fejring af forskelligartede musikalske udtryk.
VOCES8 er flagskibsensemblet for VOCES8 Foundation, som aktivt promoverer ”Musikuddannelse for alle” og når ud til 40.000 mennesker årligt.

Gruppens seneste indspilninger er ”A Choral Christmas” med Taylor Scott Davis’ Magnificat, Christopher Tins The Lost Birds, (Grammy-prisnomineret) samt Home dirigeret af Eric Whitacre med ”The Sacred Veil” og ”Seven Psalms” af Paul Simon.

Vibeke Astner
Vibeke Astner er organist ved Skt. Lukas kirke og leder af Orgelfaggruppen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Astner optræder ofte som solist og kammermusiker i hele Europa, har indspillet otte CD-udgivelser og er tidligere prisvinder ved P2’s kammermusikkonkurrence.

Akademisk Kor Århus
Akademisk Kor Århus er et af Danmarks førende amatørkor og består af sangere med tilknytning til Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Hvert år synger koret omkring 15 koncerter i hele Danmark samt deltager i konkurrencer i udlandet. I 2019 vandt koret World Choral Championship i Tokyo, Japan.

SORA
SORA er et nyt aarhusiansk kvindekor. Korets repertoire spænder lige fra klassiske korværker og europæisk folkemusik til alternative og moderne kompositioner.

TID OG STED
Søndag 17. november 2024 kl.  19.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Alle 2
8000 Aarhus C

MEDVIRKENDE
VOCES8
Vibeke Astner
Akademisk Kor Århus
SORA

BILLETTER
220-300 kr.
Køb billetter her