Koncerter 2022

Ved Aarhus Symfoniske Orgelfestival kan du høre orglet i både kirken og koncertsalen – samt opleve nogle af Europas bedste organister. Instrumenternes dronning bliver vist frem fra alle vinkler, og der er ingen ende på de musikalske orgeloplevelser.

I november 2022 afholdt vi festivalen for syvende gang siden den blev skabt i et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Domkirke, Vor Frue Kirke, Helligåndskirken og endelig Sct. Pauls Kirke.

Årets åbningskoncert var en forrygende koncert med musik af Tjajkovskij og Liszt. Den virtuose og karismatiske Christian Schmitt var solist i Liszts monumentale “Fantasi og fuga over koralen ‘Ad nos, ad salutarem undam’” – vild, kantet og dybt fascinerende musik, som blev gjort levende i et samarbejde med Aarhus Symfoniorkester.

Vi kunne også præsentere en af Tysklands fremmeste organister, Michael Schönheit. Samuel Kummer er til daglig organist ved Frauenkirche i Dresden, og så er han en fremragende improvisator på orglet og har vundet 1. prisen ved “Concours L’Europe et L’Orgue” i Maastricht. I Vor Frue Kirke kunne du møde norske Anders Eidsten Dahl, og finske Markku Mäkinen gæstede Skt. Lukas Kirke. I Aarhus Domkirke kunne du opleve canadiske Isabelle Demers, hvis virtuose teknik og det faktum, at hun spiller alle sine koncerter fra hukommelsen, sætter hende i en liga for sig. Du kunne også møde bagmændene M/K bag festivalen, der satte hinanden stævne i Helligåndskirken til koncerten “4 organister spiller ud”.

En af de tilbagevendende begivenheder var en koncert med Randers Kammerorkester, der fortsatte sit samarbejde med Ulrik Spang-Hanssen, professor i orgel på Det Jyske Musikkonservatorium. Vi bød også på en koncert med Ensemble 1585, højmesse i Aarhus Domkirke – og den traditionsrige familiekoncert. Det blev fem forrygende og ikke mindst velbesøgte dage i orglets tegn.