16/11 2024 Janette Fishell i Vor Frue Kirke: ”Symphonie Fantastique: Music of fantasy and fire from across the centuries”

Professor Janette Fishell fra USA har givet sin koncert undertitlen ”Symphonie Fantastique: Music of fantasy and fire from across the centuries”. Hun har specialiseret sig i musik af den tjekkiske komponist Petr Eben:

”Jeg blev oprindeligt fascineret af Ebens musik, fordi der synes at udfolde sig et rent drama på hver eneste nodeside. Den tekniske brillans, en vidtspændende klanglig farve-palet og associationer til ikke-musikalske referencer som litteratur, kunst og filosofiske ideer tiltalte mig med det samme.

I flere år arbejdede jeg tæt sammen med komponisten og fik et indgående kendskab til hans musikalske univers. Jeg glæder mig over at kunne give denne viden og musik videre til publikum og studerende gennem koncerter og undervisning. Jeg føler mig beæret over at være ambassadør for denne fantastiske komponist, som på trods af at have oplevet nogle af de værste begivenheder i det 20. århundrede på tæt hold, har efterladt os så smuk og livsbekræftende musik.”

OM JANETTE FISHELL
Siden hun blev udnævnt til “Årets unge organist” af Keyboard Arts, Inc., mens hun stadig var studerende, har Janette Fishell etableret sig som en af sin generations førende solister. Hun er dedikeret til historisk korrekt fremførelse af repertoire fra en bred vifte af historiske perioder, og hun er blevet kaldt for en af verdens førende eksperter i den tjekkiske komponist Petr Ebens musik. Hendes projekt ”Velvet Revolution” præsenterer hans opera omnia for soloorgel indspillet på de to fremragende C. B. Fisk koncertsalinstrumenter på Indiana University såvel som essays og en undervisningsvideo.

Som professor i musik ved Indiana Universitys Jacobs School of Music er hun med til at forme den næste generation af organister, kirkemusikere og undervisere. En livslang dedikation til den kirkelige musik har ført til deltidsarbejde som kordirigent og organist; stillinger, der også har inspireret hende til kompositioner og indspilningsprojekter. Hendes interesser forenes i skabelsen af pædagogiske programmer, der støtter kirkemusikere og nye organister.

PROGRAM
Johann Sebastian Bach (1685-1750): Fantasi og Fuga i c-mol
Louis Vierne (1870-1937): From Pièces de Fantaisie:
Étoile du Soir
Hymn au Soleil
Elsa Barraine (1910-1999): Prémiere Prélude et Fugue (fantasi over den hebræiske salme Avinu Malkeinu)
Petr Eben (1929-2007): Fra Faust for orgel:
Prolog in Heaven
Requiem
Rachel Laurin (1961-2023): Fra Symphonie No. 1 pour Orgue:
III. Aria
IV. Toccata

MEDVIRKENDE
Janette Fishell

TID OG STED
Lørdag 16. november 2024 kl. 12.00
Vor Frue Kirke
Frue Kirkeplads 3
8000 Aarhus

BILLETTER
Gratis entré
Koncerten er arrangeret i samarbejde med Skt. Lukas kirke